Saltimbocca din cotlet de porc cu mozzarella

de Sylvia in Porc, 8 Apr 2010 | 8653 vizualizari

 

Va propun aceasta reteta foarte gustoasa, cu multe calorii dar daca nu tinem cont de asta nu are nici un alt defect.

Este o adaptare personala a conceptului de saltimbocca, reteta originala de saltimbocca alla romana fiind facut cu ecalop de vitel, frunze de salvie si jambon….promit sa postez in viitorul apropiat si acea reteta la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc cu os,
  • 2 felii de mozzarella,
  •  sare,
  • coriandru sau patrunjel maruntit
  • piper,
  • condimente pentru gratar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca din cotlet de porc cu mozzarella:

Garnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie.

 Se pun pe grill  cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5 minute pe fiecare parte, dupa ce sunt prajite se da focul pe minim si se pun intre 2 bucati de cotlete cate o felie mare de mozzarella si se mai lasa 3-4 minute pana se topeste mozzarella.Inainte de a fi servite se presara peste ele patrunjel sau coriandru (in functie de preferinte) tocat fin de tot.

   Cartofi tiganesti : se curata 4 cartofi rosii si se taie cubulete mici, se pun in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 6-8 minute. Se lasa la stors  si se condimenteaza cu sare si piper si se pun apoi la rumenit intr-o tava cu ulei de masline incins, cu 2 minute inainte de a-i scoate punem peste ei 3-4 catei de usturoi facut cu presa, ies foarte crocanti si cu o aroma speciala data de usturoiul inabusit.

    Cartofi aurii taranesti : avem nevoie de 4 cartofi de marime medie, sare, piper, putina boia. Se taie cartofii cu tot cu coaja  cate 4-6 felii fiecare si se pun in apa clocotita cu sare,  lasandu-se la fiert  6-8 minute. Se lasa la stors si se condimenteaza cu sare piper si boia si se pun la rumenit in ulei incins pentru inca 5 minute.

   Salata de sfecla rosie : avem nevoie de 2-3 bucati de sfecla rosie fiarta daca este de marime mica sau o singura bucata daca este mai mare. Se da pe razatoare sfecla rosie, se amesteca intr-un bol mai mare cu o lingurita de zahar, putina sare,  o jumatate de lingurita de chimen, putin hrean ras si o lingurita de otet. Cantitatile de condimente se pot ajusta in functie de gust si de preferinte.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca din cotlet de porc cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

10.04.2010, 11:14

Exista din cand in cand si tentatia de a uita de colorii , dar ce zile urmeaza....

Sylvia 1

10.04.2010, 11:40

Multumesc mult pentru aprecieri

mihaelar63 1

10.04.2010, 22:34

trebuie sa avem curaj , ne asumam ,, riscurile meseriei ''

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc aromat in bere